Kokemuksia öljyistä vakiomoottoreissa

Kaikki yleinen keskustelu.
ramikoo
Viestit: 61
Liittynyt: 05 Marras 2012, 13:50
Paikkakunta: Lahti

Kokemuksia öljyistä vakiomoottoreissa

Viesti Kirjoittaja ramikoo »

Öljyistä on yleistä keskustelua toki tuossa toisessa topikissa, mutta se topic on virikoneille. Avataan nyt tällainen yleinen topic vakiokoneille.

En löytänyt haulla tällaista, mutta en ole hakumestari, joten jos tällainen on jo niin pahoittelen modeille. Itsellä on tuollainen Fiat Ducato 2,8 JTD. Eli cr kone. Öljymäärä on aikas miehekäs, joten tullut tässä pähkäilleeksi mitä muuta vois käyttää vaikkapa Diamon DIeselin sijaan niin ei menis puolta palkkapussia öljynvaihtoon :) Onko porukalla synytnyt käyttökokemusta esim. Teboilin Super HPD öljystä vastavissa koneissa? Öljyn laatuluokitukset täyttävät Fiuden tuolle koneelle asettamat vaatimukset.
JukkaA
Viestit: 859
Liittynyt: 12 Loka 2012, 09:29
Paikkakunta: Savonlinna

Re: Kokemuksia öljyistä vakiomoottoreissa

Viesti Kirjoittaja JukkaA »

Onkos tuossa minkälaiset päästölaitteet? Hiukkassuodatinta tai? Diamond Diesel varmaan sopii jos ei ole pönttöä, pöntön kanssa käyttäisin kalliimpaa vähemmän nokeavaa öljyä.
ramikoo
Viestit: 61
Liittynyt: 05 Marras 2012, 13:50
Paikkakunta: Lahti

Re: Kokemuksia öljyistä vakiomoottoreissa

Viesti Kirjoittaja ramikoo »

Hyvä tarkennus Jukka, kiitos. Tuo on sitä ihmeellinen vehjes että vuosimalli on 2005 , eikä siinä ole mitään päästölaitteita. Ei egr:ää, ei kattia, ei dpf:ää ! Ja siis kaikki tehtaan jäljiltä, mitään ei ole raksittu omistajien toimista pois. Hämmentävää ja siksi noita tuollaisia öljyjä voisikin käyttää. Tuota kysymääni öljyä on mineraali - ja synteettispohjaan tehtyinä. Synteettinen pienimmilään 20 l astiassa. Riittää tossa vehkeessä reiluun pariin öljynvaihtoon eikä siltikään maksa kuin 80 euroa. Vaikka juu se on kyllä tiedossa että ölppä on aivan vika paikka säästää, siksi näitä kokemuksia ja ajatuksia kyselenkin.
Vastaa Viestiin