Uuden projektin aloittaminen ?

Täällä voit esitellä Diesel -projektisi ja kommentoida muiden projekteja.
Jykkes
Viestit: 5
Liittynyt: 09 Huhti 2014, 20:39
Paikkakunta: etelä-savo

Uuden projektin aloittaminen ?

Viesti Kirjoittaja Jykkes »

No niin elikkäs ois haaveissa rueta rakentelemaan massasta ulkoisesti ja tehollisesti erottuva auto.
Haaveilla siis toki aina saa mutta väh 250hv vois olla kohtuullinen.

Minkäänlaista kokemusta ei autojen rakentelusta ole mutta jostainhan se pitää aloittaa ja tekemällä ja virheistähän sitä oppii ? :D

Ensimmäisenä mieleen tulee kysymys bensa vs diesel, hyvä ja huonot puolet ?
Sitten tämä merkki kysymys, jokaisella oma mielipide mutta itse olen mietiskellyt volvoa tai mersua ?
Sitten tietysti tyhmin kysymys että minkälaisista raha summista puhutaan tämmösessä projektissa ?

Neuvoja otetaan mielellään vastaan, paitsi ne "unohda koko homma kun ei kerran tietoa ja osaamista ole" kommentit voi jättää pois koska siis tekemällähän sitä oppii eikä kukaan ole seppä syntyessään :)
Viimeksi muokannut Jykkes, 18 Touko 2014, 19:51. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Leiffi
Viestit: 233
Liittynyt: 22 Marras 2012, 22:20
Paikkakunta: Chicago

Re: Uuden projektin aloittaminen ?

Viesti Kirjoittaja Leiffi »

250 heppaa ei erotu massasta muutakuin tehottomuudellaan. Jos se kuitenkin riittää niin osta joku 2 litranen bensaturbo niin ei tarvi edes virittää eikä maksaa dieselveroa.
Jykkes
Viestit: 5
Liittynyt: 09 Huhti 2014, 20:39
Paikkakunta: etelä-savo

Re: Uuden projektin aloittaminen ?

Viesti Kirjoittaja Jykkes »

Leiffi kirjoitti:250 heppaa ei erotu massasta muutakuin tehottomuudellaan. Jos se kuitenkin riittää niin osta joku 2 litranen bensaturbo niin ei tarvi edes virittää eikä maksaa dieselveroa.
Toki aina mitä enemmän niin sen parempi mutta tosiaan kun otetaan huomioon että aiempaa kokemusta autoista ja rakentelusta ei paljoo ole niin 250hv voisi olla ihan kohtuullinen lähtee eka "projektista" tavottelemaan, missään en sanonut että sen pitäisi olla juuri se 250hv tai että eisaisi enempää olla. ;) :)
Nall3
Viestit: 21
Liittynyt: 17 Marras 2012, 10:49
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Uuden projektin aloittaminen ?

Viesti Kirjoittaja Nall3 »

Osta joku valmiiksi rakennettu kulkine ja lähe sitä parantelemaan sitten kun alkaa olemaan sen aika. Halvemmalla pääset kun joku on saattanu ostaa jo kytkintä, suutinta turboa jo valmiiksi. Rahaa noihin saa kulumaan muutenkin niin eikö olisi kiva että joku olisi jo osallistunu edes vähän kustannuksiin valmiiksi?
diffas
Viestit: 567
Liittynyt: 28 Elo 2012, 05:29
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Re: Uuden projektin aloittaminen ?

Viesti Kirjoittaja diffas »

Jos nyt rajataan volvoon tai mersuun ja diiseliin. Tarkoittaako tämä nyt kuin uutta kalustoa? Uusimmissaha on vakiona jo sen verran voimaa tai vähintään pelkällä lastulla heruu. Omalla kierolla tavalla olis hauska nähdä joku kakkosnelonen jollain kireemmällä (kuin 250hp) diisselilla, pensojahan noissa on laidasta laitaan. :) Lähtötietoja kun olisi enempi niin vois joku jotain vihjaistakin.
2½ vinkkeli sähkömaamoottori.
Sargo
Viestit: 3
Liittynyt: 14 Elo 2015, 17:21
Paikkakunta: Finland

Re: Uuden projektin aloittaminen ?

Viesti Kirjoittaja Sargo »

Morjesta.
Koitetaan tälläistä sulavaa topikin kaappausta heti alkuun.

Diiseleistä on kokemusta vain -88 transitin 2.5l ahtamattomasta koneesta ja turboista vain -99 T4 volvon verran. Muuten on ollu lähinnä bensakaasaripelejä.

Ajatus olisi muuttaa saksaan töitä etsimään ja samalla hankkia sieltä isohko auto, jolla saa sit kämppään kuskattua huonekaluja ikeasta tai vastaavasta. Diiseliin oon siirtymässä jotta olis vähän edullisempaa reissata eurooppaa ympäri. Ja auto saksasta osittain koska nykyinen bensavolvo on jo luvattu eteenpäin ja käyttisprojektin omistaminen kuitenkin kuuluu luonteeseen vaikka talli työkaluineen jää Suomeen. Olen tottunut veivattaviin ikkunoihin ja siihen ettei ole elektronisia hienouksia kuten soitinta, mutta vaimo ehkä vaatii ilmastoinnin(?). Alkuun riittää vakiotehot, mutta kun käyttöosat on tullut vaihdettua ja aikaa löytyy niin valmiiksi koeteltu viritysmahdollisuus olisi bonus.

Saksassa tuntuvat arvostavan vanhaa saksalaista rautaa eri tavalla kuin täälläpäin ja olen toistaiseksi haudannut alkuperäisen ajatukseni 70-80 luvun bemareista ja mersuista. Mutta 85-95 farkkumersut on alkaneet kiinnostaa. Onko olemassa mallia johon kannattaisi tutustua paremmin ja alkaa etsiä sopivaa? Paku tai farmari, tila-auto jopa, en ole merkkiuskollinen enkä häpeä ajaa autoa joka täyttää tarpeet ja kulkee sopivasti.

Mielessä pyörivät speksit lyhyesti:
-Diiseli
-Farmari (/vielä isompi)
-Turbo+cooleri
-1000e autoon ja 1000e ropailuihin on alustava budjetti

Jos olisit samassa tilanteessa, mutta tietty paljon fiksumpi kun tiedät turbodiiseleistä enemmän (on tässä vaiheessa helppoa), niin minkä kärryn hankkisit pohjaksi?
Joku mersujen hienous jota kannattaa välttää, automaattilaatikkoa ei esimerkiksi ole ikinä taloudessa ollut?

Kiitos.
zamppa
Viestit: 154
Liittynyt: 08 Marras 2012, 04:05
Paikkakunta: Pyhäjärvi

Re: Uuden projektin aloittaminen ?

Viesti Kirjoittaja zamppa »

No mitä muita ominaisuuksia sinä siltä projektilta haluat? Jos tarkoitus on hommata käyttöauton lisäksi erillinen projekti, niin sittenhän tuollaista bensa-pirssiäkin voi miettiä. En ole vielä yhtään käyttöauto-asteen omaavaa bensa-rojektia nähnyt, joten jos sellaisen haluaa millä pääsee joskus ajamaankin, on valinta aika varmasti kohdistuttava diiseliin.

Itse saattaisin valita aloittelijana jonkun sellaisen aihion, mitä on yleisesti viritelty paljon ja mistä on tietoa/kokemusta saatavilla(KÖHtdiKÖH). Kun sitä kokemusta on tekniikasta, toimintaperiaatteista yms kertynyt, sen jälkeen voi olla aika kokeilla jotain ihan oikeatakin viritys-touhua tällaisen neppailun lisäksi.

Nyt kun tuo tdi on mainittu, niin 1.9 tai 2.5 tdi(ei V6, ei sovi aloittelevalle, rassausmotivaatiotaan etsivälle)koneista ei ole juuri mikään homma saada yli 200hp. Pääpiirteittäin reseptillä: ahdin, suuttimet, välijäähy, kytkin ja ohjelma. Virityksen helppouden lisäksi nämä koneet on helppo huoltaa(paitsi V6) sekä yleisesti muutkin varaosat sekä viritysosat on hyvin saatavilla ja halvahkoja ellei halpojakin(paitsi V6), unohtamatta että käyttökustannukset ovat myöskin suht pienet (paitsi....) Tuollainen R5 2.5tdi:hän löytyy ihan Volvonkin keulalta, muuten tarjonnan rajoittuessa VAG-konserniin. Jos muita hyviä aihioita haluaa, niin esim BMW E46 330d 204hp versiosta saa jo ohjelmalla yli tavoitelukemasi. Tuota moottoria voisin itsekin vireistää, mutta tyssää siihen että on BMW:n keulalla..

Oli miten oli, muista, että hyvä projekti koostuu realistisista tavotteista, hyvästä suunnitelmasta, järkevästä budjetista sekä tehokkaasta aikataulusta.
JukkaA
Viestit: 856
Liittynyt: 12 Loka 2012, 09:29
Paikkakunta: Savonlinna

Re: Uuden projektin aloittaminen ?

Viesti Kirjoittaja JukkaA »

Jos toi hintaluokka on tosiaan tonni tai kaksi niin ei sihen jää hirveesti vaihtoehtoja. Etsisin Passat 3b 1.9tdi:n, Volvo v70 2.5tdi:n tai vaikka audi a6 avant 2.5tdi:n. Kovin hyväkuntoista aihioo tuolla hinnalla ei saa.

Jos on vara vähän budjettia venytää, niin kannattaisi vilkaista minkälainen valmiiksi kutiteltu on myynnissä Razurilla...
JariN
Viestit: 35
Liittynyt: 06 Marras 2012, 21:22
Paikkakunta: JKL

Re: Uuden projektin aloittaminen ?

Viesti Kirjoittaja JariN »

Hieman sarkastiseen sävyyn vois todeta, että sitten kun siihen 700tkm ajettuun tonnin diiselipommiin vaihtaa motarin varressa vaikka ahtimen ja kytkimen, jotta matka taas jatkuu, niin kylläpä pitää ajaa pitkälle että sillä mitään säästää. Sen sijaan joku 90-luvun puolivälin nissantojota bensakoneella vois kuljettaa perille kerta toisensa jälkeen ja vuosittaiset autonpitokulut ois ihan naurettavan pienet.
Ainakin teoriassa. Mut sehän ei ole hauskaa, haasteellista eikä muutenkaan mistään kotosin. ;)
Hintaluokka kyllä karsii tarjonnan hyvin kapeaksi, sitten vaan etsii hyväkuntoisimman mitä sillä rahalla sattuu olemaan järkevän matkan päässä tarjolla.
sopuhintaan saa hipun sontaa
Sargo
Viestit: 3
Liittynyt: 14 Elo 2015, 17:21
Paikkakunta: Finland

Re: Uuden projektin aloittaminen ?

Viesti Kirjoittaja Sargo »

Jos jollain meni ohi, niin tässä topikissa tosiaan on useampaa aloittelijaa sompailemassa, mutta kiitän hyvistä ehdotuksista jo tässä vaiheessa. :)

Hyvää käytettyä en ole ikinä ostanut vaikka olen joskus ostotilanteessa niin kuvitellut. Budjetti venyy mielikuvituksen rajoissa, mutta mukavimmat kärryt on olleet niitä jotka olen halvalla ostanut ja laittanut siihen kuntoon ettei tarvitse pelätä liikenteessä. Käytännössä helpoin olisi tietty ostaa suomesta ja laittaa omassa tallissa kuntoon, mutta en ehtisi uutta tulokasta omistaa vuotta ja saksaan vietäessä pitäisi maksaa verot. Ajatuksena siis jäädä useammaksi vuodeksi jos töitä vaan löytyy.

Volvo v70 2.5tdi tai audi a6 avant 2.5tdi, näissä rivikutonen ja uudempaa V6:sta ei suositella?
Passat 3b 1.9tdi, tässä ilmeisesti rivinelonen ja tuo 2.5tdi on käytännössä tästä kaksi sylinteriä jatkettu malli?
JukkaA
Viestit: 856
Liittynyt: 12 Loka 2012, 09:29
Paikkakunta: Savonlinna

Re: Uuden projektin aloittaminen ?

Viesti Kirjoittaja JukkaA »

2.5tdi on rivivitonen noissa vehkeissä.
JariN
Viestit: 35
Liittynyt: 06 Marras 2012, 21:22
Paikkakunta: JKL

Re: Uuden projektin aloittaminen ?

Viesti Kirjoittaja JariN »

Niin siis V70 volle ja C4 koppanen A6 on rivivitosella.
C5 korin A6:n ja passatin 2.5-koneet on veekutosia.
sopuhintaan saa hipun sontaa
Sargo
Viestit: 3
Liittynyt: 14 Elo 2015, 17:21
Paikkakunta: Finland

Re: Uuden projektin aloittaminen ?

Viesti Kirjoittaja Sargo »

JariN kirjoitti:Niin siis V70 volle ja C4 koppanen A6 on rivivitosella.
C5 korin A6:n ja passatin 2.5-koneet on veekutosia.
Tämä selvä, kiitokset.

Kyselen lisää tyhmiä kunhan saan noista perusasiat selvitettyä. :)
Vastaa Viestiin