Päästömanipulaatio- ja ohjelmointi kielto

Kaikki yleinen keskustelu.
caddyman
Viestit: 158
Liittynyt: 29 Marras 2012, 18:19
Paikkakunta: somewhere out of civilization

Päästömanipulaatio- ja ohjelmointi kielto

Viesti Kirjoittaja caddyman »

Moni varmasti on tämän https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2023/20230493 lakitesktin nähnyt ja monet uutisotsikot siihen liittyen. Herää vain kysymys, miten diesel autojen rakentaminen ja varsinkin niitten katsastaminen, tulee olemaan vaikeaa tulevaisuudessa. Kysyin menneellä viikolla kahdesta katsastusasemalta lisää tietoa aiheeseen liittyen niin, vastaukset tiivistettynä näin.

-Päästölaitteiden poisto koskettaa kaikkia vuosimalleja. (Niinkuin varsin ennenkin) Ihan sieltä ekoista mekaanisen jakajapumpun EGR venttiileistä lähtien.
-2024 kesäkuuhun mennessä, jokaisen katsastusaseman täytyy ostaa 40th€ maksava hiukkasmittaus laitteisto ja tällä otetaan katsastuspäästöt, kaikista Euro:normiston ikäisistä Dieseleistä. Kuulema melko raaka laite kun, kertoo heti, jos on typenoksidit korkealla että, on päästölaitteita poistettu ja näinollen, aletaan tarkemmin tutkimaan kotteroa.
-Diesel auton on tässä testissä päästävä siihen Euro:luokkaan, mikä on ollut voimassa auton valmistus hetkellä.

Kysymys heräsi tästä vaan että, omistan kohta 500th:km ajetum diesel golffin, jossa on erkkiventtiili ja katti vielä käytössä. Tämän kun vie sen mittausletkun päähän niin, en usko mitenkään että, mahtuu 2003 vuoden euro normin arvoihin. Että sanooko katsastusmies pitkän tutkimisen ja auton purkamisen jälkeen että, "voi voi ja kättä housuun. Auto on muutettava siten että, se läpäisee testin" ja Hylky lappu käteen?

Miltä mieltä porukka tästä lakimuutoksesta ja onko jollakin parempaa/tarkempaa tietoa siitä? Että joutuuko tässä alkaa hävittämään kaikki viriosat volkkariin vai, alkaa miettimään niitä paikalleen?
Miedoista juomista pirtu on paras.
diffas
Viestit: 576
Liittynyt: 28 Elo 2012, 05:29
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Re: Päästömanipulaatio- ja ohjelmointi kielto

Viesti Kirjoittaja diffas »

Voisin kyllä olettaa että tulee koskemaan ainoastaan uusia dpf:lla jotain euro 5 ja uudempia laitteita.
Saa nähdä. Omaan on kaikki muutokset muutoskatsastettu, et katotaan sit ens vuonna mitä tulemaan pitää :D
On kyllä jännä nähdä laite millä voidaan mallintaa paikallaan ollessaan ajosykli optimiolosuhteissa, millä arvot laboratiossa säädetty.
2½ vinkkeli sähkömaamoottori.
Vastaa Viestiin