Audi A2 1,4 tdi moottorin värinä

Nykyaikaiset TDI, HDI, CDI, SDI jne. suoraruiskumoottorit ja niihin liittyvä keskutelu.
ramikoo
Viestit: 61
Liittynyt: 05 Marras 2012, 13:50
Paikkakunta: Lahti

Audi A2 1,4 tdi moottorin värinä

Viesti Kirjoittaja ramikoo » 05 Touko 2019, 09:51

Potilas 1,4 tdi 90 hp, ATL kone. Ajettu 270 tkm. Löytyisiköhän täältä apuja tämän kanssa pähkäilyyn. Vikahan selviää toki tutkimalla, mutta ajattelin haarukoida hieman niin ei tartteis puolta autoa käydä (ehkä) läpi.

Itse moottori ei siis ravista tyhjänäkäynnillä, käy oikein nätisti, ei savuta, tehoja on, kulutus kokolailla normaali, ottaa jengaa kuten pitää jne. Ei siis mielestäni mikään ruiskutus/polttoaine/"sytytys"puolen vika. Ei vikakoodeja.

Jo tyhjäkäynnillä tuntee tasaisella amplitudilla ilmenevän värinän. Joku ei selvästikään ole kiinni tai oikeassa ajotuksessa tms. Värinä vahvistuu kierrosten mukaan. Auto tekee tuon ollessaan paikallaan, joten sillä voi sulkea tietyt pois. Kytkimen painallus pohjaan ei poista ilmiötä. Vauhtis on jo suljettu pois vikalistalta.

Moottorissahan on tasapainoakseli, joka itsessään on epäkeskeinen. Sitä pyörittää ketju joka saa käyttövoiman kampurassa olevalta hammasrattaalta. Sama ketju pyörittää öljypumppua. Toisessa päässä tasapainoakselia vastapainolimppu. Vastapainoa ei pitäisi etkan mukaan saada kuin yhteen asentoon/ajoitukseen. Ellei joku vatipää ole tehnyt jotain patenttia.Voisiko olla mahdollista että ratas kuluessaan ketju pääsee hyppäämään ja ajoitus sitten pielessä? Onko tullut vastaan tällaista? Siis kuten tässä videossa, jossa mahdollisuus näyttäisi olevan. VIdeossa hammasratas hurjan näköinen. Äkkiseltään pähkäiltynä tuon tasapainosysteemin saa väärään ajoitukseen jos ketju tai öljypumppu on joskus vaihdettu ja ei olla oltu tarkkoja ajoituksen kanssa nippuun laitettaessa ?

https://m.youtube.com/watch?v=mmmVFVdkEgA

Tässä räjäytyskuva moottorista.
https://tinyurl.com/y3ar6zc5

Hjelp toverit, kiitos jo etukäteen :)

Markus L
Viestit: 440
Liittynyt: 26 Marras 2012, 22:08
Paikkakunta: Nokia

Re: Audi A2 1,4 tdi moottorin värinä

Viesti Kirjoittaja Markus L » 05 Touko 2019, 20:49

Eipä olisi ensimmäinen venynyt ketju VAG:n koneessa.

ramikoo
Viestit: 61
Liittynyt: 05 Marras 2012, 13:50
Paikkakunta: Lahti

Re: Audi A2 1,4 tdi moottorin värinä

Viesti Kirjoittaja ramikoo » 06 Touko 2019, 10:51

No eipä tosiaan :D

Vastaa Viestiin