Hyvä äänenvaimennin?

Tekniikkakeskustelua muista aiheista.
OTO
Viestit: 5
Liittynyt: 29 Tammi 2013, 19:33
Paikkakunta: Rovaniemi

Hyvä äänenvaimennin?

Viesti Kirjoittaja OTO »

Mikä olis hyvä äänenvaimennin dieseliin? Läpivirtaavat ei vaimenna juuri yhtään ja suurin osa menee noesta tukkoon. Kammio vaimentimet varmaan hiljentäis hyvin, mutta kuinka paljon ne ahistaa?

Haluttais hieman hiljaisempi saada omasta autosta. Tyhjäkäynnillä äänet kyllä ihan ok, mutta kun siivet aukeaa niin ääntä hieman turhan paljon.

Tällä hetkellä 2.5" dp ja "katti". Sen jälkeen alkuperäistä takapöntölle asti, jonka tilalla suora putki.

Kuva

Kuva
diffas
Viestit: 574
Liittynyt: 28 Elo 2012, 05:29
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Re: Hyvä äänenvaimennin?

Viesti Kirjoittaja diffas »

Motonetin absorbtion-vaimentimilla on tullut kyl hyvät höpinät, mut ei liian kovat. Ns turbovaimennin lienee aika tehokas, jos haluaa paremmin vaimentaa.
2½ vinkkeli sähkömaamoottori.
Mkin
Viestit: 97
Liittynyt: 04 Marras 2012, 20:55
Paikkakunta: Joensuu

Re: Hyvä äänenvaimennin?

Viesti Kirjoittaja Mkin »

Minä päädyin aikanaan vapaavirtausvaimenninkokeilujen jälkeen a-alt.avgassystemin isoihin kammiovaimentimiin. Tällä hetkellä ei näytä olevan suomenkieliset sivut toiminnassa. Suoraa putkea turbolta taakse asti, jossa haarautuu molemmin puolin perää. Siellä 2.5" putkelle isot rosteritynnyrit.

Vaparipönttöjen jälkeen aikanaan äänet kuulostivat liki vakiolta. Ainakin TODELLA paljon hiljaisemmilta sisään kuin edellisillä. Vuosien varrella ovat alkaneet ääntämään hieman enemmän, mutta vielä ei ole tukkeutumista havaittu.
muuris
Viestit: 56
Liittynyt: 17 Marras 2012, 17:23
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Hyvä äänenvaimennin?

Viesti Kirjoittaja muuris »

Motonetin isot yleismalliset kammiovaimentajat ajaa asiansa ok, 3" pönttö ei ainakaan ~350hp teholla ahdista tuntuvasti ja vaimentaa tuntuvasti enemmän kuin läpivirtaava pönttö. Nyt jos tekisin uusiks, niin laittasin varmaan silti 2kpl 2,5" rinnan.
Vastaa Viestiin